One pot -broileripata
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 ps (750 g)peruna & keittokasvis -sekoitusta (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote4valkosipulinkynttä
-
Sydänmerkki-tuote250 gkirsikkatomaatteja tai 2 tomaattia
-
Sydänmerkki-tuote350-400 gmaustamattomia broilerin fileepihvejä
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
-
1-3 rklpunaista currytahnaa
-
½ - 1 tlsuolaa
Valmistusohje
1. Kaada peruna-kasvissekoitus uunivuokaan tai valurautapataan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja lisää kasvissekoituksen joukkoon. Halkaise kirsikkatomaatit tai kuutioi tavalliset tomaatit. Ripottele osa tomaatinpaloista muiden kasvisten joukkoon. Nosta päälle broilerit ja mausta ne kevyesti suolalla (n. ¼ tl). Ripottele päälle loput tomaatit.
2. Sekoita kulhossa ruokakerma, currytahna ja loppu suola (¼ - ¾ tl). Kolmella ruokalusikallisella currytahnaa kanapadasta tulee mukavan mausteinen. Jos haluat ruuasta miedomman, käytä tahnaa vain lusikallinen. Kaada liemi vuokaan.
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50 – 60 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä ja broileri on kypsää.
Vinkki
- Saat padasta kasvispitoisemman, kun lisäät sinne pussillisen pakastekasviksia tai jääkapista löytyviä juureksia tai vihanneksia. Hiukan nahistuneetkin kasvikset sopivat ruokaan erinomaisesti.
- Jos et löydä kaupasta valmista peruna-kasvissekoitusta, kuori ja pilko perunoita 400g sekä juureksia ja sipuleita saman verran.
- Jos käytät ruokaan marinoituja tai miedosti suolattuja broilerinpihvejä, suolaa ei tarvita
- Tarvittaessa voit pidentää kypsymisaikaa noin 1,5 tuntiin pienentämällä lämpötilaa 175 asteeseen ja laittamalla padan kypsymään esilämmittämättömään uuniin.