selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Täytetty lehtiselleri
M Maidoton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Täytetty lehtiselleri

M Maidoton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Täytetyt lehtisellerit vaativat hieman aikaa uunissa, mutta lopputulos on sen arvoinen. Lehtiselleri pehmenee suussa sulavaksi ja lempeä maku käännyttää jopa pahimmat sellerikriittiset ruokailijat.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
2 (800 g)
lehtiselleriä
Sydänmerkki-tuote
400 g
jauhelihaa, esim. broileri
2 rkl
korppujauhoja
Sydänmerkki-tuote
10 lehteä
tuoretta salviaa
2 rkl
worcester-kastiketta
2 tl
(savu)paprikajauhetta
1 tl
sipulijauhetta
Kastike
2 tlk
kirsikkatomaatteja (säilyke)
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1 tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
puuvillanarua tai keittiölankaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Nypi lehtiselleristä hyväkuntoiset lehdet, mikäli niitä on. Sekoita jauhelihan joukkoon korppujauho. Suikaloi salvianlehdet ja mahdolliset sellerinlehdet. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2. Täytä sellerit painamalla puolet jauhelihasta sellerin täytteeksi, varsien väleihin ja pinnalle. Täytä toinen selleri samoin.
3. Sido sellerit keittiönarulla, esimerkiksi valkoisella puuvillalangalla. Laita toinen sidos sellerin latvaosaan ja toinen puoleen väliin. Nosta sellerit uunivuokaan ja peitä esimerkiksi foliolla tai kannella. Kypsennä 175 asteessa 45 minuuttia.
4. Kumoa kirsikkatomaatit liemineen kulhoon ja lisää mausteet. Kaada tomaatit uunivuokaan ja jatka paistamista ilman kantta 45 – 60 minuuttia, kunnes sellerit ovat pehmenneet.
5. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa selleri pituussuunnassa puoliksi. Tarjoa täytetyt lehtisellerit tomaattikastikkeen kanssa.

Vinkki

Tuoreen salvian sijaan voit käyttää ½ - 1 tl kuivattua

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
44 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
44 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g