Porkkana-linssisalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote8-10 (500 g)(naatti)porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote200 gkeltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote100 gsalaattisekoitusta
-
1 prk (230g)kypsiä linssejä (säilyke)
-
100 gfetan tyyppistä salaattijuustoa (10%)
- Sinappinen salaatinkastike
-
Sydänmerkki-tuote3 - 4valkosipulin kynttä
-
1 rklvalkoviinietikkaa
-
Sydänmerkki-tuote2 tlsinappia
-
1 tlhunajaa
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
Valmistusohje
1. Poista porkkanoista naatit ja pese ne juuresharjalla. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa puoliksi. Isoimmat porkkanat voit leikata neljään osaan.
2. Levitä porkkanat leivinpaperin päälle pellille ja valuta päälle öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pellille myös salaatinkastikkeen valkosipulinkynnet kuorineen. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet.
3. Huuhdo tomaatit ja leikkaa ne puoliksi. Levitä salaattisekoitus tarjoilukulhoon. Nosta päälle porkkanat, tomaatit ja valutetut linssit. Murenna päällimmäiseksi feta.
4. Valmista kastike. Poista valkosipulinkynnet kuoristaan ja murskaa ne haarukalla. Laita ne pieneen kulhoon yhdessä etikan, sinapin ja hunajan kanssa. Vatkaa öljy mukaan kierrevatkaimella sekoittaen joukkoon. Tarjoa kastike erikseen.
Vinkki
Salaattijuuston ohella porkkana-linssisalaattiin sopii erinomaisesti kotijuusto tai raejuusto.