Sitruunaiset mustikkaleivokset
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
Sydänmerkki-tuote150 gmargariinia (rasvaa min 60%)
-
2 dlsokeria
-
2munaa
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlrasvatonta maitoa
-
4 dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkaurahiutaleita
-
2 tlleivinjauhetta
- Täyte
-
4 dlkevytmaitoa
-
2munaa
-
1 dlsokeria
-
2 rklmaissi- tai ohratärkkelystä
-
Sydänmerkki-tuote1sitruunan raastettu kuori
-
Sydänmerkki-tuote½ dlsitruunan mehua
-
1 rklvaniljasokeria
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote1 lmustikoita
-
4 dlvettä
-
1 ½ dlhyytelösokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat, maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
2. Pese sitruuna lämpimällä vedellä, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita täytteen maito, kananmunat, sokeri, tärkkelys ja sitruunan kuori kattilassa. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna täytteen jäähtyä. Mausta jäähtynyt kreemi sitruunamehulla ja vaniljasokerilla.
3. Levitä mustikat täytteen päälle. Kiehauta vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa uudelleen. Levitä kiillettä pullasudilla mustikoiden päälle.