L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Siikatartar-katajanmarjakupit

L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Suomalainen versio perulaisesta cevichestä syntyy, kun siikafileet kypsennetään katajanmarjoilla ja tillillä maustetussa sitruunaliemessä.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
300 g
siikafileetä
Sydänmerkki-tuote
½
punasipuli
Sydänmerkki-tuote
½ dl
tuoretta tilliä
5
katajanmarjaa
Sydänmerkki-tuote
4 rkl
sitruunanmehua
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
limetinmehua
1 ½ rkl
ruokosokeria
¼ tl
suolaa
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä (esim. oliivi)
Sydänmerkki-tuote
pari oksaa
tuoretta tilliä
Sydänmerkki-tuote
4 viipaletta
ruisleipää
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Nypi siikafileistä tarvittaessa ruodot pois ruotopinseteillä. Leikkaa fileet nahattomiksi ja kuutioi fileet pieniksi kuutioiksi.
2. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli. Leikkaa katajanmarjat hienoksi rouheeksi.
3. Laita laakeaan kulhoon sitruunan- ja limetinmehut, ruokosokeri, suola ja katajanmarjat. Sekoittele, kunnes sokeri sulaa sitrusmehujen joukkoon. Lisää siikafileekuutiot, punasipulit ja tilli. Peitä astia kannella tai tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin kypsymään pariksi tunniksi.
4. Nostele siikatartaria pieniin annoskuppeihin. Valuta tartarin päälle oliiviöljyä. Koristele vielä halutessasi tuoreella tillillä.
5. Paahda ruisleivät rapeiksi leivänpaahtimella. Leikkaa leipäviipaleet pitkittäin 4-5 osaan tikuiksi. Tarjoile rapeita ruisleipätikkuja siikatartarin kanssa.

Vinkki

  • Raakakypsytettävän kalan pitää olla ehdottoman tuoretta. Halutessasi voit korvata siian lohifileellä, jolloin tartarista tulee hieman rasvaisempi. 
  • Tarjoile tartar pienistä annoskupeista ruisleipätikuilla dippaillen tai lastaa cocktailpaloiksi palttoonappien päälle

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.4 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
140 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
11 g
Suolaa
0.4 g