Savustetut kalanyytit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
51 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.9 g
Raaka-aineet
-
500 gvaaleaa kalaa fileenä (esim. kuha, siika, ahven)
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkuatuoretta tilliä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Vihannesseos
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
Sydänmerkki-tuote4tomaattia
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlmeiramia
- Savustukseen
-
150 gsavutuslastuja (tammi, kirsikka tai leppä)
-
1kannellinen teräs- tai emalikattila
-
tasapohjainen, savustuksen kestävä metallinen lävikkö
Valmistusohje
1. Leikkaa SAGA-leivinpaperista 4 n. A3-kokoista arkkia. Kuivaa kalafileet talouspaperilla ja jaa neljälle arkille leivinpapereiden keskelle.
2. Hienonna tilli ja mausta kalafileet suolalla, pippurilla ja tillillä.
3. Hienonna sipuli ja leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi. Mausta vihannekset ripauksella suolaa, pippuria ja meiramia. Levitä vihannesseosta kalafileiden päälle ja tee jokaisesta arkista nyytti tai paketti.
4. Laita savustuslastut kattilaan, peitä kannella ja kuumenna kattilaa keittolevyllä ulkona, kunnes lastut alkavat savuta.
5. Nosta kalanyytit tai -paketit lävikköön ja aseta lävikkö varovasti pataan. Laita kansi paikoilleen ja savusta nyyttejä n. 25 minuuttia.
Vinkki
Tarjoa ruoka suljetuista nyyteistä niin, että jokainen ruokailija avaa oman annoksensa vasta pöydässä. Voit kypsentää kalanyytit myös uunissa (190 °C noin 15 minuuttia). Tarjoa kala esimerkiksi vihreän salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa.