Chimichurri
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
35 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote4valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1puna- tai salottisipuli
-
Sydänmerkki-tuote1chili
-
Sydänmerkki-tuote2 dltuoretta korianteria
-
Sydänmerkki-tuote1 dllehtipersiljaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä
-
2 rkletikkaa
-
1 tlsokeria
-
½ tlpaprikajauhetta
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja chili. Soseuta kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimella.
2. Kaada kastike kulhoon ja anna maustua jääkaapissa ainakin tunnin ajan.
Vinkki
- Jos et pidä korianterista, käytä tilalla lehtipersiljaa.
- Kastiketta ei ole pakko soseuttaa: hienonna tällöin sipulien ja chilin lisäksi yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Kokeile chimichurria Possu- tai härkävartaiden kastikkeena. Se maustaa mukavasti myös kokonaisen broilerin