Nopea salviaperunapasta
Tähteeksi jääneet perunat saavat uuden elämän salviaperunapastan muodossa. Paahdettu peruna, salvia ja pähkinät maustavat pastan todella herkulliseksi.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gkeitettyjä perunoita
-
Sydänmerkki-tuote100 gtuoretta pinaattia
-
Sydänmerkki-tuote3-4valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlsalvian lehtiä
-
Sydänmerkki-tuote(½ - 1chili)
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote10 (30g)saksanpähkinää
-
½ dlraastettua parmesaania
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta basilikaa
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote200 gtäysjyväpastaa
-
1 mmsuolaa
-
vettä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuutioi perunat. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet sekä hienonna salvianlehdet. Jos pidät tulisesta mausta, hienonna mukaan myös chiliä.
2. Laita pasta kiehumaan kevyesti suolalla maustettuun veteen.
3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää valkosipulit, perunat ja salvia. Paista sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä. Lisää pinaatinlehdet ja jatka kypsennystä pari minuuttia, kunnes pinaatti pehmenee.
4. Valuta pasta lävikössä ja kaada perunaseoksen joukkoon paistinpannuun.
5. Rouhi saksanpähkinät, raasta parmesaani ja hienonna basilika. Lisää pähkinät, parmesaani ja basilika pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
7 g