Omena-inkivääripikkuleivät
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.3 g
Hiilihydraatteja
28 g
josta sokereita
18 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote50 grasiamargariinia (rasvaa vähintään 60%)
-
½ dlsokeria
-
1 dltäysjyväspelttijauhoja
-
¾ dlvehnäjauhoja
-
1 tlvaniljasokeria
-
½ tlsoodaa
-
Sydänmerkki-tuote¾ dlmaustamatonta jogurttia
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlomenasosetta
-
Sydänmerkki-tuote½ cm palatuoretta inkivääriä
- Koristeluun
-
1 rkltomusokeria
Valmistusohje
1. Vaahdota sokeri ja rasva kuohkeaksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja jogurtti.
2. Pane taikina pursotinpussiin ja pursota 40 lantin kokoista nokaretta väljästi leivinpaperille uunipellille. Voit käyttää myös pakastepussia, jonka kulmaan leikataan reikä. Paista 180-asteisen uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
3. Raasta inkivääri omenasoseeseen ja sekoita. Levitä omenasosetta puolelle kakkusista. Aseta loput kansiksi.
Ripauta leivonnaisille hiukan tomusokeria ennen tarjoilua.
Ripauta leivonnaisille hiukan tomusokeria ennen tarjoilua.
Vinkki
Kakkuset säilyvät muutaman päivän viileässä