Luumu-suklaakakku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
28 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
- Pohja
-
2munaa
-
½ dlsokeria
-
2 rklkaakaojauhetta
-
½ dlvehnäjauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
- Täyte
-
5liivatelehteä
-
2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
-
Sydänmerkki-tuote500 gmaustamatonta rahkaa
-
300 gluumumarmeladia
-
1 rklvaniljasokeria
-
60 gtummaa suklaata
-
½ dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote3 rklsitruunan mehua
- Koristeluun
-
4 palaasuklaata
Valmistusohje
1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokerit tanakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista heti noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kypsynyt. Kumoa pohja ja anna jäähtyä. Leikkaa kahteen osaan.
4. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Vaahdota vaniljakastike ja lisää siihen rahka, luumumarmeladi, hienoksi rouhittu suklaa sekä vaniliinisokeri. Maista. Lisää tarvittaessa hiukan sokeria. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatelehdet. Kaada seos nauhana, koko ajan sekoittaen, rahkatäytteeseen.
6. Laita toinen kakkulevy takaisin pestyyn vuokaan. Kaada päälle luumu-suklaaseos ja laita toinen kakkulevy kanneksi.
7. Anna hyytyä yön yli. Raasta suklaa ja koristele pinta raasteella.
Vinkki
- Voit korvata rahkan maustamattomalla jogurtilla. Lisää täytteeseen tällöin 1 liivatelehti
- Kakun pinnasta tulee kauniimpi, jos teet sen irtopohjavuoassa. Se onnistuu myös tavallisessa vuoassa, jos reunat vuoraa hyvin leivinpaperilla.