Pullat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
300 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
49 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote5 dlmaitoa tai kasvijuomaa
-
50 ghiivaa
-
1 ½ dlsokeria
-
1 rklkardemummaa
-
1 ½ tlsuolaa
-
n. 15 dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlpullomargariinia
- Voiteluun
-
1muna
- Täytteeksi ja koristeluun
-
½ dlraesokeria
-
(200 gpaistonkestävää marmeladia)
Valmistusohje
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää maito ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä 7 dl jauhoja ja sekoita sakeaksi velliksi. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palaset tangoiksi. Paloittele tangot 15-18 palaan ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja peitä leivinliinalla. Kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
3. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Jos haluat täytepullia, paina pulliin kolo juomalasilla, ja laita täytteeksi lusikallinen paistonkestävää marmeladia tai sitruunalla ja sokerilla maustettua maitorahkaa.
4. Paista pullia uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
Haetko lisää makua peruspullaan? Katso omenapullien, nyhtöpullan tai sitruuna-mantelitäytteisen kierrepitkon ohje.