Possuwokki
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
95 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
- Marinadi
-
Sydänmerkki-tuote3valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palatuoretta inkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote125 gmangososetta
-
3 rklvähäsuolaista soijakastiketta
-
3 rklsiirappia
-
Sydänmerkki-tuote1sitruunan mehu
-
1/5 tlchilijauhetta
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote400 gpossunlihaa (esim. ulkofilettä)
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote500 gwok-vihanneksia (pakaste)
-
1 ½ dlvettä
-
2 rklmaissitärkkelystä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlpaprikajauhetta
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote1mango tai prk mangosäilykettä
Valmistusohje
1. Raasta marinadin inkivääri ja hienonna valkosipulin kynnet. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Suikaloi possunliha ja lisää marinadin joukkoon. Laita liha maustumaan ainakin pariksi tunniksi jääkaappiin. Voit laittaa lihat maustumaan myös edellisenä päivänä.
2. Ruskista lihasuikaleet marinadeineen öljyssä wokkipannussa, isolla paistinpannulla tai kasarissa.
3. Lisää wokkivihannekset ja kypsennä hetki. Sekoita vesi ja maissitärkkelys keskenään ja kaada ohuena nauhana lihan ja kasvisten joukkoon. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Mausta. Lisää lopuksi kuutioitu mango ja anna kastikkeen vielä kiehahtaa.
Vinkki
- Nopeut ruoanvalmistusta, kun laitat lihat marinoitumaan jääkaappiin jo edellisenä iltana.
- Mangososeeksi sopii myös lastenruokasose
Katso myös broileriwokin, kalawokin ja cashew-kaaliwokin ohje.