K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Marjainen juhlakakku

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kesäisessä juhlakakussa tanssivat tuoreen mansikan, valkosuklaan ja limen maut.



Raaka-aineet

Pohja
120 g
suklaatäytekeksejä
Sydänmerkki-tuote
50 g
pullo- tai rasiamargariinia
Täyte
5
liivatelehteä
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g
valkosuklaata
Sydänmerkki-tuote
½ l
(kotimaisia) mansikoita
Sydänmerkki-tuote
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
Sydänmerkki-tuote
1 tl
limen kuorta
Sydänmerkki-tuote
¾ dl
limen mehua
(2 - 3 rkl
sokeria)
Koristeeksi
Sydänmerkki-tuote
½ l
tuoreita mansikoita
Sydänmerkki-tuote
tuoretta minttua
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Murskaa keksit ja sekoita (sulatettuun) rasvaan. Taputa seos halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja lisää survoksen joukkoon tuorejuusto, suklaasula, limen kuori sekä vaniljasokeri.
3. Kuumenna limen mehu ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liemi ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljavaahto. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
4. Kaada täyteseos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 5 - 6 tuntia tai yön yli. Koristele valmis kakku mansikoilla ja mintunlehdillä.

Vinkki

  • Suklaa palaa helposti mikrosulatuksessa. Tämän voi välttää käyttämällä alhaisempaa tehoa sekä sekoittamalla suklaamassaa 10 - 20 sekunnin välein.
  • Jos käytät koristemarjoiksi pakastemarjoja, tee pintaan kiille hyytelösokerilla, jotta marjat säilyvät tuoreen näköisinä eikä marjamehu sulaessaan värjää kakkua.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
117 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
117 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g