Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Pohja
120 g
suklaatäytekeksejä
50 g
pullo- tai rasiamargariinia
Täyte
5
liivatelehteä
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g
valkosuklaata
½ l
(kotimaisia) mansikoita
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
limen kuorta
¾ dl
limen mehua
(2 - 3 rkl
sokeria)
Koristeeksi
½ l
tuoreita mansikoita
tuoretta minttua
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
117 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Marjainen juhlakakku

Kesäisessä juhlakakussa tanssivat tuoreen mansikan, valkosuklaan ja limen maut.

Kesäisessä juhlakakussa tanssivat tuoreen mansikan, valkosuklaan ja limen maut.

Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Pohja
120 g
suklaatäytekeksejä
50 g
pullo- tai rasiamargariinia
Täyte
5
liivatelehteä
2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g
valkosuklaata
½ l
(kotimaisia) mansikoita
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
limen kuorta
¾ dl
limen mehua
(2 - 3 rkl
sokeria)
Koristeeksi
½ l
tuoreita mansikoita
tuoretta minttua

Valmistusohje

1.
Murskaa keksit ja sekoita (sulatettuun) rasvaan. Taputa seos halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan.
2.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja lisää survoksen joukkoon tuorejuusto, suklaasula, limen kuori sekä vaniljasokeri.
3.
Kuumenna limen mehu ja liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liemi ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljavaahto. Sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hiukan sokeria.
4.
Kaada täyteseos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 5 - 6 tuntia tai yön yli. Koristele valmis kakku mansikoilla ja mintunlehdillä.

Vinkki

  • Suklaa palaa helposti mikrosulatuksessa. Tämän voi välttää käyttämällä alhaisempaa tehoa sekä sekoittamalla suklaamassaa 10 - 20 sekunnin välein.
  • Jos käytät koristemarjoiksi pakastemarjoja, tee pintaan kiille hyytelösokerilla, jotta marjat säilyvät tuoreen näköisinä eikä marjamehu sulaessaan värjää kakkua.
  • täytekeksien sijaan voit käyttää myös muita pikkuleipiä, esimerkiksi kaurakeksejä
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
117 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.5 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.2 g