Punajuurikakku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
330 kcal
Rasvaa
16 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
25 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlpullomargariinia
-
Sydänmerkki-tuote1 ½ dlpiimää
-
4munaa
-
4 dlvehnäjauhoja
-
3 dlsokeria
-
1 dlkaakaojauhetta
-
2 tlkardemummaa
-
2 tlvaniljasokeria
-
1 tlsoodaa
-
Sydänmerkki-tuote4 dlpunajuuriraastetta (n. 300g punajuuria)
- Tarjoiluun
-
2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistusohje
1. Sekoita rasva, piimä ja munat tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset sekä lopuksi hienoksi raastettu punajuuri.
2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175 asteessa noin tunti.
3. Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa hiukan jäähtyneenä.