Ainekset
-
150 gpinaattia (pakaste)
-
1sipuli
-
(150 gporkkanaa)
-
4 dltäysjyväjauhoja (esim. hiivaleipä-, ruis- tai ohrajauhoja)
-
8 dlrasvatonta maitoa tai vähärasvaista kasvijuomaa
-
2kananmunaa
-
½ dltuoretta tilliä
-
½ - 1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Paistamiseen
-
2 rklpullomargariinia
Valmistusohje
1. Sulata pinaatti huoneenlämmössä. Hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Jos haluat käyttää porkkanaa, raasta se hienoksi raasteeksi.
2. Sekoita ainekset taikinaksi, anna turvota 10 minuuttia. Jos haluat tasaisen taikinan ilman kasvissattumia, soseuta esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
3. Paista taikina letuiksi (pinnoitetulla) kevyesti rasvatulla lettupannulla.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii vielä erinomaisesti lettutaikinaan.
- Ohjeesta tulee noin 60 pikkulettua tai 16 isompaa, pannun koosta ja lettujen paksuudesta riippuen.
- Voit korvata osan tai kaikki jauhot tavallisilla vehnäjauhoilla.
- Voit käyttää myös tuoreita pinaatinlehtiä n. 1 l. Ryöppää eli kiehauta ne nopeasti ja silppua hienoksi.
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g
Kasvis (lakto-ovo)
Kasvis (lakto-ovo)
Pinaattiletut
Sipuli tuo perinteisiin pinaattiohukaisiin ihanan makulisän. Rohkeimmat lisäävät lättyihin mehevää porkkanaraastetta.
Sipuli tuo perinteisiin pinaattiohukaisiin ihanan makulisän. Rohkeimmat lisäävät lättyihin mehevää porkkanaraastetta.
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
150 gpinaattia (pakaste)
-
1sipuli
-
(150 gporkkanaa)
-
4 dltäysjyväjauhoja (esim. hiivaleipä-, ruis- tai ohrajauhoja)
-
8 dlrasvatonta maitoa tai vähärasvaista kasvijuomaa
-
2kananmunaa
-
½ dltuoretta tilliä
-
½ - 1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Paistamiseen
-
2 rklpullomargariinia
Valmistusohje
1. Sulata pinaatti huoneenlämmössä. Hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Jos haluat käyttää porkkanaa, raasta se hienoksi raasteeksi.
2. Sekoita ainekset taikinaksi, anna turvota 10 minuuttia. Jos haluat tasaisen taikinan ilman kasvissattumia, soseuta esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
3. Paista taikina letuiksi (pinnoitetulla) kevyesti rasvatulla lettupannulla.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii vielä erinomaisesti lettutaikinaan.
- Ohjeesta tulee noin 60 pikkulettua tai 16 isompaa, pannun koosta ja lettujen paksuudesta riippuen.
- Voit korvata osan tai kaikki jauhot tavallisilla vehnäjauhoilla.
- Voit käyttää myös tuoreita pinaatinlehtiä n. 1 l. Ryöppää eli kiehauta ne nopeasti ja silppua hienoksi.
Valmistusohje
1.
Sulata pinaatti huoneenlämmössä. Hienonna sipuli pieneksi silpuksi. Jos haluat käyttää porkkanaa, raasta se hienoksi raasteeksi.
2.
Sekoita ainekset taikinaksi, anna turvota 10 minuuttia. Jos haluat tasaisen taikinan ilman kasvissattumia, soseuta esim. sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
3.
Paista taikina letuiksi (pinnoitetulla) kevyesti rasvatulla lettupannulla.
Vinkki
- Jos maito on päässyt jääkaapissa happanemaan, se sopii vielä erinomaisesti lettutaikinaan.
- Ohjeesta tulee noin 60 pikkulettua tai 16 isompaa, pannun koosta ja lettujen paksuudesta riippuen.
- Voit korvata osan tai kaikki jauhot tavallisilla vehnäjauhoilla.
- Voit käyttää myös tuoreita pinaatinlehtiä n. 1 l. Ryöppää eli kiehauta ne nopeasti ja silppua hienoksi.
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
16 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.6 g