Gulassikeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
45 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gperunaa
-
Sydänmerkki-tuote3porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote3sipulia
-
Sydänmerkki-tuote4valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1vihreä paprika
-
Sydänmerkki-tuote1punainen paprika
-
Sydänmerkki-tuote400 gnaudan paistia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
2 rklpaprikajauhetta
-
1 tlsuolaa
-
3 rkltomaattipyrettä
-
400 gtomaattimurskaa
-
1 ½ lvettä
-
1lihaliemikuutio
-
1 rklfariinisokeria
-
1/2 tlrouhittua mustapippuria
-
(½chili)
-
1 dlhienonnettua persiljaa
- Tarjoiluun
-
6 rklkevyttä ranskankermaa (rasvaa 8-12 %)
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja sipulit. Suikaloi paprikat ja liha.
2. Ruskista paistisuikaleet kattilassa öljyssä.
3. Lisää sipulit, valkosipulimurska, paprikajauhe ja suola. Kuullota hetki.
4. Lisää tomaattimurska, -pyree, vesi ja lihaliemikuutio. Mausta fariinisokerilla ja pippurilla. Jos pidät tulisesta sopasta, pilko mukaan chiliä. Lisää myös kasvikset ja keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
5. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja nauti ranskankerman kanssa.