Tomaattinen papukeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote100 gpurjoa
-
Sydänmerkki-tuote3 (200g)porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote200 gkurttu- tai valkokaalia
-
Sydänmerkki-tuote1lehtisellerin varsi
-
¼ tlchiliä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
400 gtomaattimurskaa
-
7 dlvettä
-
2kokonaista mausteneilikkaa
-
1 ½ tlbasilikaa
-
1 ½ tlsuolaa
-
1 tlrosmariinia
-
300 gpapusekoitusta (pakaste, esim. Apetit)
Valmistusohje
1. Pilko kasvikset. Mittaa öljy kattilaan ja kuullota aluksi sipulit sekä chili.
2. Lisää muut kasvikset, tomaattimurska, vesi sekä mausteet. Hauduta noin 15 minuuttia.
3. Lisää pavut ja jatka hauduttamista muutama minuutti.
Vinkki
Papuja löytyy esikypsennettyinä myös säilytetölkeistä ja tetroista (esim. Go Green). Niissä on usein pieni määrä suolaa, joten suolatietoinen kokki voi käyttää suolaa ohjetta varovaisemmin.