selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Piccalilli
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Piccalilli

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Brittiläiinen piccalilli-etikkasäilyke on pikantti lisäke liharuuille, leiväntäytteeksi tai juustopöytään. Voit kokata piccalillin jääkaapppiin tekeytymään hyvissä ajoin ennen tarjoilua – makujen tasaantuminen vie aikaa ainakin muutaman päivän.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
500 g
kukkakaalia
Sydänmerkki-tuote
200 g
kesäkurpitsaa
Sydänmerkki-tuote
100 g
vihreitä papuja (tuore tai pakaste)
Sydänmerkki-tuote
4
salottisipulia
1 ½ rkl
suolaa
Maustekastike
2 rkl
sinappijauhetta
2 rkl
sinapinsiemeniä
1 rkl
korianterinsiemeniä
1 ½ tl
kurkumaa
3 rkl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
vettä
4 dl
omenaviinietikkaa
2 ¼ dl
sokeria
2
laakerinlehteä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Huuhtele kasvikset. Lohko kukkakaali nupuiksi ja viipaloi varret isoon kulhoon. Jos kukkakaalin suojalehdet ovat hyväkuntoiset, lisää myös ne suikaleina. Lohko kesäkurpitsa ja paloittele pavut noin 4 cm pituisiksi. Kuori salottisipulit ja leikkaa neljään osaan. Ripottele kasvisten päälle suola, sekoita huolellisesti ja anna maustua huoneenlämmössä neljä tuntia. Huuhtele kasvikset huolellisesti kylmällä vedellä ja valuta.
2. Sekoita pienessä kulhossa sinappijauhe ja -siemenet, korianteri ja kurkuma. Lisää jauhot ja vesi. Sekoita tahnaksi.
3. Laita etikka, sokeri ja laakerinlehdet isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, kunnes sokeri on sulanut. Ota ½ dl etikkalientä ja sekoita se maustetahnan joukkoon. Lisää tahna koko ajan sekoittaen kattilaan ja anna seoksen kiehua noin 5 minuuttia eli kunnes seos sakeutuu.
4. Kääntele maustekastikkeen joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia seosta sekoitellen.
5. Annostele piccalilli kuumiin, puhtaisiin tölkkeihin (esim. kolmeen 500 ml tölkkiin) ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. Piccalilli saa tekeytyä jääkaapissa jopa 4 viikkoa, mutta sen voi jo tarjota 3 – 4 päivän päästä, jolloin maku on napakampi.

Vinkki

Testaa piccalilliä esimerkiksi grillatun karitsan kanssa.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
72 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.8 g
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
72 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
12 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.8 g