G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Munakoisotahna

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Munakoisotahnan eli baba ganoushin herkullinen maku syntyy paahdetuista munakoisoista, tahinista ja valkosipulista. Tarjoa munakoisotahnaa levitteenä, ruuan lisukkeena tai dippikastikkeena.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
800 g
munakoisoa
Sydänmerkki-tuote
1
sitruuna
½ dl
tahinia
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
oliiviöljyä
Sydänmerkki-tuote
2
valkosipulin kynttä
1 tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
jauhettua kuminaa
Pinnalle
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
oliiviöljyä
Sydänmerkki-tuote
1 oksa
tuoretta persiljaa
1 tl
korianterin siemeniä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Puolita huuhdellut munakoisot ja aseta pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Kypsymisen ohella munakoisojen kuoren on tarkoitus mustua, jotta tahna saa hieman savuisen maun. Anna munakoisojen jäähtyä ja kaavi pehmeä sisus lusikalla kulhoon.
2. Purista sitruunan mehu ja lisää kulhoon, samoin muut ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kaada tahna tarjoiluastiaan ja laita pinnalle oliiviöljyä, persiljasilppua ja korianterin siemeniä.

Vinkki

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.9 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g