selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Sydänmerkki | Kalastajan katajanmarjahauki
G Gluteeniton
L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kalastajan katajanmarjahauki

G Gluteeniton
L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Purkita haukea kesän tai joulunajan herkkupöytään. Katajanmarja antaa kalalle mukavan metsäistä makua.



Raaka-aineet

Graavihauki
800 g
haukifileetä
1 ½ rkl
karkeaa merisuolaa
1 tl
sokeria
½ tl
rouhittua valkopippuria
Sydänmerkki-tuote
½ ruukkua
tuoretta tilliä
Liemi
1 ½ dl
vettä
1 dl
etikkaa
1 dl
sokeria
Sydänmerkki-tuote
½ dl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
2
sipulia
Sydänmerkki-tuote
2
porkkanaa
Sydänmerkki-tuote
½ ruukku
tuoretta tilliä
2 tl
rouhittua valkopippuria
1 rkl
katajanmarjoja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pakasta haukifileet reiluksi vuorokaudeksi, jotta mahdolliset loiset tuhoutuvat.
2. Ripottele fileille suola, sokeri ja pippuri sekä tilliä varsineen. Laita fileet vastakkain ja kääri tiiviiseen pakettiin leivinpaperin sisään. Laita paketti vuokaan ja anna maustua kylmässä yön yli (8-10 tuntia). Käännä pakettia välillä niin, että pohjalla oleva file tulee päälimmäiseksi.
3. Pyyhi ylimääräinen suola pois ja leikkaa kala mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Valmista liemi kiehauttamalla vesi, etikka ja sokeri. Jäähdytä liemi ja lisää öljy.
4. Viipaloi porkkanat ja sipulit renkaiksi. Laita kalapalat lasitölkkiin kerroksittain sipulin, porkkanan, pipuurirouheen ja katajanmarjojen kanssa. Älä tee liian tiivistä, jotta liemi pääsee maustamaan raaka-aineet. Kaada liemi tölkkiin ja anna mausta seuraavaan päivään.

Vinkki

  • Kalastajan katajanmarjahauki säilyy reilun viikon. Se maistuu erinomaiselta esimerkiksi mallasleivän kanssa.
  • Säilykekalat ovat usein voimakassuolaisia. Itse tehden suolan määrää pystyy vähentämään melkoisesti. 

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
101 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
1.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Kuva: Sydänmerkki / Timo Viljakainen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
101 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
1.5 g