Perunaburgerit
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
- Perunaröstit
-
Sydänmerkki-tuote600 gjauhoisia perunoita
-
Sydänmerkki-tuote1 pienisipuli
-
Sydänmerkki-tuote2 dl (100g)juustoraastetta
-
1muna
-
1 tltimjamia
-
½ tlsuolaa
- Jauhelihapihvit
-
Sydänmerkki-tuote300 gjauhelihaa
-
1muna
-
Sydänmerkki-tuote3 rklketsuppia
-
½ tlsuolaa
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote1 dlmajoneesia
-
Sydänmerkki-tuote100gsalaattia
-
Sydänmerkki-tuote2tomaattia
Valmistusohje
1. Raasta perunat raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita röstiperunoiden ainekset ja nostele uunipellille leivinpaperin päälle 8 kiekoksi (8-10 cm). Perunaröstit voivat olla pellillä vierivieressä, ne eivät tartu kiinni toisiinsa. Jätä pellille tilaa jauhelihapihveille. Paista perunaröstejä 225 asteessa noin 10 minuuttia.
2. Sekoita jauhelihapihvien ainekset ja muotoile 4 perunaröstin kokoiseksi pihviksi. Nosta pihvit puolikypsien röstien viereen pellille ja kypsennä molempia vielä 10-12 minuuttia.
3. Kokoa burgerit. Lusikoi röstien päälle reilu lusikallinen majoneesia, jauhelihapihvit, salaattia ja viipaloitua tomaattia. Aseta röstit kanneksi.
Vinkki
Käytä kasvisburgereihin valmiita kasvispihvejä tai pyöräytä pihvit linsseistä ja juureksista.