Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

700 g
munakoisoa
400 g
perunaa
Kastike
2
punasipulia
2-3
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
2 tlk (á 400 g)
kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
1 dl
vettä
350 g
kaurajauhista (Elovena Muru)
2 tl
oreganoa
2 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
kanelia
Pinnalle
2
kananmunaa
3 dl
maustamatonta jogurttia
1 tl
sokeria
1 rkl
tuoretta persiljaa
50 g
juustoraastetta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Kasvismoussaka

Itäisen Välimeren perinneruoka, moussaka, muistuttaa lasagnea. Pastalevyt on vain korvattu munakoisolla ja usein myös perunalla. Kasvisversiossa moussaka valmistuu jauhelihan sijaan kaurapohjaisesta tuotteesta, ja kuorrutus tehdään astetta nopeampana, jogurtista perinteisen valkokastikkeen sijaan.

Itäisen Välimeren perinneruoka, moussaka, muistuttaa lasagnea. Pastalevyt on vain korvattu munakoisolla ja usein myös perunalla. Kasvisversiossa moussaka valmistuu jauhelihan sijaan kaurapohjaisesta tuotteesta, ja kuorrutus tehdään astetta nopeampana, jogurtista perinteisen valkokastikkeen sijaan.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
700 g
munakoisoa
400 g
perunaa
Kastike
2
punasipulia
2-3
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
2 tlk (á 400 g)
kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
1 dl
vettä
350 g
kaurajauhista (Elovena Muru)
2 tl
oreganoa
2 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
kanelia
Pinnalle
2
kananmunaa
3 dl
maustamatonta jogurttia
1 tl
sokeria
1 rkl
tuoretta persiljaa
50 g
juustoraastetta

Valmistusohje

1.
Viipaloi munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja paista pinnoitetussa paistinpannussa ilman rasvaa molemmin puolin, kunnes ne alkavat saada väriä. Nosta viipaleet pois pannulta.
2.
Hienonna sipulit ja kuullota kattilassa öljyssä. Lisää kauramuru, tomaattisäilykkeet liemineen sekä mausteet. Huuhtele säilyketölkki vesitilkalla ja kaada liemi kattilaan. Hauduta noin 15–20 minuuttia.
3.
Kuori sillä aikaa perunat ja viipaloi 2–3 mm viipaleiksi.
4.
Pane puolet munakoiso- ja perunaviipaleista leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle. Lisää kasvisseos ja päälle loput viipaleet.
5.
Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja persilja kulhossa. Kaada seos vuoan pinnalle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
6.
Paista kasvismoussakaa 180 asteessa 50–60 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsyneet ja pinta on saanut hyvän värin.

Vinkki

Kaurajauhiksen ohella moussakaan käy nyhtökaura, mifujauhis, härkis, linssit tai muu lihaton proteiinivaihtoehto.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g