Porkkana-inkiväärikeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1,2 kgporkkanoita
-
Sydänmerkki-tuote300 gperunaa
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palatuoretta inkivääriä
-
13 dlvettä
-
1liemikuutio
-
1 prk (165ml)kookoskermaa
-
Sydänmerkki-tuote2 tltimjamia tai oreganoa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
- Paahdetut siemenet
-
1 dlauringonkukan siemeniä
-
¼ tlchilijauhetta
-
ripaussuolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Hienonna sipulit ja kuullota kasviksia öljyssä kattilassa. Raasta inkivääri ja lisää kattilaan. Lisää myös vesi ja liemikuutio.
2. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Valmista sillä aikaa siemenet lisäkkeeksi: paahda siemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin vaaleanruskean värin. Mausta.
3. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää kattilaan kookoskerma ja mausteet ja kiehauta nopeasti. Soseuta porkkanakeitto tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Ripottele siemeniä lusikallinen valmiin annoksen päälle.
Vinkki
- Peruna tekee porkkanakeitosta rakenteeltaan paksumman ja tasoittaa porkkanan makeutta. Voit korvata sen reilummalla porkkanamäärällä tai bataatilla.
- Kookoskerman sijaan voit käyttää myös ruokakermaa tai kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%).
- Kuullota kasvisten kanssa teelusikallinen currya, jos haluat soppaan vahvemman maun ja värin.
- Lisää kasviskeitto-reseptejä löydät täältä.