Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

1 kg
kasviksia (esim. perunaa, porkkanaa, selleriä, lanttua)
1 (250 g)
purjo
1
kokonainen valkosipuli
2 rkl
öljyä
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 dl
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta
½
sitruunan mehu
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ ruukku
tuoretta rakuunaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
46 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Paahdettu juuressosekeitto

Arkinen soppa muuttuu astetta juhlavammaksi niin maultaan kuin ulkoasultaan, kun paahdat sosekeiton kasvikset. Täyteläinen maku aateloituu, kun maustat juuressosekeiton sitruunalla ja rakuunalla.

Arkinen soppa muuttuu astetta juhlavammaksi niin maultaan kuin ulkoasultaan, kun paahdat sosekeiton kasvikset. Täyteläinen maku aateloituu, kun maustat juuressosekeiton sitruunalla ja rakuunalla.

Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 kg
kasviksia (esim. perunaa, porkkanaa, selleriä, lanttua)
1 (250 g)
purjo
1
kokonainen valkosipuli
2 rkl
öljyä
1 l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2 dl
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta
½
sitruunan mehu
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
½ ruukku
tuoretta rakuunaa

Valmistusohje

1.
Kuori ja paloittele perunat ja juurekset. Halkaise purjo pitkittäissuunnassa ja huuhdo sisältä. Leikkaa purjo noin 5 cm paloiksi. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista terävä pää pois, jotta valkosipulinkynnet paljastuvat. Levitä kasvikset purjoa lukuun ottamatta pellille. Lisää öljy ja sekoita. Paahda kasviksia 225 asteessa noin 15 minuuttia. Lisää purjot pellille ja sekoita kevyesti. Jatka paahtamista 15 -20 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat saaneet hieman väriä.
2.
Siirrä kypsät perunat, juurekset ja purjo kattilaan. Halutessasi voit jättää hieman kasvispaloja annosten viimeistelyyn. Plopsauta kattilaan myös valkosipulinkynnet kuoristaan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kuumenna kiehuvaksi.
3.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma ja tarvittaessa hieman vettä, jotta soppa on sopivan paksuista. Kiehauta ja mausta juuressosekeitto sitruunan mehulla, suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla rakuunalla.

Vinkki

  • Juureksia kannattaa paahtaa kerralla reilu määrä - ne sopivat erinomaisesti salaatin sattumiksi tai kaikenlaisiin lämpimiin ruokiin kasvisannosta lisäämään.
  • Kun valitset maidottoman ruokakerman (esim. kaurapohjaisen tuotteen), sopii keitto myös maidotonta ja vegaanista ruokavaliota noudattaville. Jos ruokapöydässä on keliaakikko, huomaathan, että kaikki kaurapohjaiset tuotteet eivät ole sopivia - tuotteen gluteenittomuuden voit varmistaa pakkauksesta.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
46 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
4 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g

Yhteistyössä