Kahden kurpitsan keitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gmyskikurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote300 gkesäkurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote200 gpalsternakkaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palainkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 tlkanelia
-
½ tlneilikkaa
-
8 dlvettä
-
1liemikuutio
-
¼ tlrouhittua mustapippuria tai chilihiutaleita
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkermankaltaista kasvirasvavalmistetta
- Koristeeksi
-
4 rklkurpitsansiemeniä tai krutonkeja
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko kurpitsat, palternakka, peruna, sipuli ja inkivääri. Poista myskikurpitsasta siemenet, ja paahda ne halutessasi puhdistettuna kuivalla paistinpannulla tai uunissa.
2. Kuullota sipuli öljyssä, lisää vesi, liemikuutio sekä kasvikset kesäkurpitsaa luukuun ottamatta ja anna kypsyä noin 15 minuuttia.
3. Soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella, lisää mausteet ja kesäkurpitsakuutiot.
4. Lisää ruokakermaa, anna kiehahtaa, tarkista maku ja koristele kurpitsansiemenillä tai krutongeilla.
Vinkki
- Jos aterialta jää tähteeksi peruna- tai kasvissosetta, sen voi hyvin käyttää mukaan sosekeittoon.
- Krutongit voi paahtaa pannulla kuivista leipäkuutioista. Valitse leipä gluteenittomana, jos haluat gluteenittoman lopputuotteen.
- Vegaaninen soppa syntyy, kun otat ruokakerman esimerkiksi kaurapohjaisena