selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Härkää hapanimeläkastikkeessa
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Härkää hapanimeläkastikkeessa

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Makeutta ananaksesta ja hapokkuutta etikasta, myös muut makuelementit ovat hapanimeläkastikkeessa olevassa härässä kohdillaan.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
400 g
naudan paistia
½ dl
soijakastiketta
¼ dl
paahdettua seesamiöljyä
2 tl
miriniä eli makeaa riisiviiniä
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
1 (n. 700 g)
kuorittu ananas
Sydänmerkki-tuote
300 g
parsakaalia
Sydänmerkki-tuote
1
paprika
Sydänmerkki-tuote
2
punasipulia
Hapanimeläkastike
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
½ dl
tomaattipyreetä
1 ½ dl
vettä
1 ¼ dl
valkoviinietikkaa
1 ¼ dl
sokeria
2 rkl
soijakastiketta
Suuruste
2 rkl
vettä
2 tl
perunajauhoja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Suikaloi liha ja sekoita suikaleisiin soijakastike, seesamiöljy ja mirin. Anna maustua huoneenlämmössä sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
2. Kuutioi ananas. Leikkaa parsakaali nupuiksi, viipaloi varsi. Lohko paprika ja punasipulit.
3. Kuumenna öljy (1 rkl) wokkipannussa. Ruskista lihasuikaleet nopeasti kovalla lämmöllä. Siirrä suikaleet sivuun odottamaan.
4. Pyyhi wokkipannu puhtaaksi. kuumenna siinä kastikkeen öljy (2 rkl) ja lisää tomaattisose. Paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää muut ainekset ja keitä voimakkaasti kiehuttaen 4 minuuttia.
5. Sekoita suurusteen ainekset ja lisää koko ajan sekoittaen kastikkeen joukkoon. Anna kastikeen kiehahtaa ja lisää kasvikset ja ananaspalat
6. Kypsennä sekoittaen noin 5 minuuttia, lisää lihasuikaleet ja paista vielä minuutin verran.

Vinkki

  • Valmiiksi kuoritut ananakset ovat kätevä vaihtoehto, mutta voit käsitellä ananaksen itsekin. Leikkaa ananaksesta hattu pois ja leikkaa kannasta pala. Leikkaa kuoret pois tukevalla veitsellä ja halkaise ananas. Leikkaa puolikkaat vielä puoliksi ja poista puinen keskiosa. Kuutioi ananas.
  • Tarjoa hapanimelänauta täysjyväriisin kanssa.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.7 g