Okonomiyaki varhaiskaalista
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
130 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote350 gvarhaiskaalia
-
Sydänmerkki-tuote10ruohosipulin vartta
-
3 dlvehnäjauhoja
-
1 tlleivinjauhetta
-
¾ tlsuolaa
-
3 dlvettä
-
3munaa
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote2 rklketsuppia
-
1 rklworcester-kastiketta
-
½ rkl(vähäsuolaista) soijakastiketta
-
1 ½ tlhunajaa
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote2 rklmajoneesia
-
2 rklsushi-inkivääriä
-
½ -1 arkkiNori merilevää
-
Sydänmerkki-tuote10ruohosipulinvartta
Valmistusohje
1. Leikkaa varhaiskaali suikaleiksi. Hienonna ruohosipuli.
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös kaalit ja ruohosipulit ja anna taikinan turvota noin puolen tunnin ajan. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset keskenään.
3. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kauho puolet taikinasta pannulle. Taikinasta tulee joko paksummat tai ohuemmat pannukakut riippuen pannun koosta. Paista miedolla lämmöllä, kunnes taikina on hyytynyt ja on pohjalta kauniin ruskea. Käännä pannukakku ja paista myös toinen puoli.
4. Siirrä valmis pannukakku lautaselle ja viimeistele se kastikkeella, majoneesilla, sushi-inkiväärillä ja nori-merileväarkista leikatuilla suikaleilla. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia.
Vinkki
Kokeile munakkaassa varhaiskaalin sijaan myös raastettua kesäkurpitsaa.