selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
Punajuuri-omenakeitto
G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
He Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Punajuuri-omenakeitto

G Gluteeniton
K Kasvis (lakto-ovo)
He Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Vihreän omenan kirpakkuus sopii erinomaisesti punajuuren kaveriksi. Tämä punajuurisoppa maistuu niin juhlavana alkuruokana kuin kevyenä pääruokanakin.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
600 g
punajuuria
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
1
vihreä omena
1 l
vettä
1 ½ tl
suolaa
1 tl
timjamia
½ tl
rouhittua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja pilko punajuuret, sipuli ja omena.
2. Laita kasvikset kattilaan. Lisää vesi, suola, timjami ja pippuri.
3. Keitä miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia, kunnes kaikki ainekset ovat pehmenneet. Lisää ruokakerma ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Vinkki

  • aasialaisvaikutteisen keiton saat maustamalla sopan 1 ruokalusikallisella raastettua tuoretta inkivääriä, limen mehulla sekä 2 dl:lla kevyttä kookosmaitoa. Jätä tällöin ruokakerma pois.
  • tähän soppaan upotat mainiosti (sillittömät) rosollinjämät

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
35 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
35 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.6 g