Mustikkapiirakka
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
190 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote3 dlmaitoa
-
25 ghiivaa
-
¾ dlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
2 tlkardemummaa
-
7 dlvehnäjauhoja
-
¾ dlöljyä tai pullomargariinia
- Täyte
-
Sydänmerkki-tuote1 lmustikoita (pakaste)
-
½ dlvettä
-
1 dlsokeria
- Suurus
-
½ dlvettä
-
3 rklperunajauhoja
- Voiteluun ja koristeluun
-
½muna
-
raesokeria
Valmistusohje
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota maitoon hiiva ja lisää mausteet. Lisää rasva ja jauhoja vähitellen niin, että saat pehmeän taikinan. Kohota taikinaa leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
2. Tee kohotusaikana mustikkatäyte: laita mustikat, vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot ja lisää ohuena nauhana mustikkaseokseen. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa pari kertaa. Anna täytteen jäähtyä
3. Kauli ¾ taikinasta uunipellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Kauli lopputaikina pitkulaiseksi levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä ohuita suikaleita. Anna pohjan ja suikaleiden kohota noin 30 minuuttia.
4. Kaada haalea mustikkatäyte pohjan päälle ja asettele taikinasuikaleet ristikoksi. Voitele reunat ja ristikko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Vinkki
- Kun teet täytteen keittämällä, siitä tulee tasaisen kiinteää, kiiltävää ja makeaa.
- Jos teet piirakan tuoreista mustikoista, ei perunajauhoja välttämättä tarvita nesteen sitomiseen
- Tarjoa piirakan kanssa vaniljakastiketta