K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Mustikkapiirakka

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pullataikinaan leivotun mustikkapiirakan voit tehdä tuoreista tai pakastetuista mustikoista. Ohjeeesta tulee yksi uunipellillinen tai kaksi piirakkavuoallista. Tarjoa piirakan kanssa itse tehtyä vaniljakastiketta.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
3 dl
maitoa
25 g
hiivaa
¾ dl
sokeria
½ tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
7 dl
vehnäjauhoja
¾ dl
öljyä tai pullomargariinia
Täyte
Sydänmerkki-tuote
1 l
mustikoita (pakaste)
½ dl
vettä
1 dl
sokeria
Suurus
½ dl
vettä
3 rkl
perunajauhoja
Voiteluun ja koristeluun
½
muna
raesokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota maitoon hiiva ja lisää mausteet. Lisää rasva ja jauhoja vähitellen niin, että saat pehmeän taikinan. Kohota taikinaa leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
2. Tee kohotusaikana mustikkatäyte: laita mustikat, vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita suuruksen vesi ja perunajauhot ja lisää ohuena nauhana mustikkaseokseen. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa pari kertaa. Anna täytteen jäähtyä
3. Kauli ¾ taikinasta uunipellin kokoiseksi ohueksi levyksi. Kauli lopputaikina pitkulaiseksi levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä ohuita suikaleita. Anna pohjan ja suikaleiden kohota noin 30 minuuttia.
4. Kaada haalea mustikkatäyte pohjan päälle ja asettele taikinasuikaleet ristikoksi. Voitele reunat ja ristikko kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Vinkki

  • Kun teet täytteen keittämällä, siitä tulee tasaisen kiinteää, kiiltävää ja makeaa.
  • Jos teet piirakan tuoreista mustikoista, ei perunajauhoja välttämättä tarvita nesteen sitomiseen
  • Tarjoa piirakan kanssa vaniljakastiketta

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
190 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.2 g