Helppo

Perunapannukakku

Helppo

Ruokaisa pannari pitää sisällään raastettua perunaa tai valmista peruna-sipulisekoitusta ja valinnan mukaan kinkkua. Pannukakku valmistuu nopeasti iltapalapöytään, ja siitä riittää useammallekin nälkäiselle.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
400 g
perunaa
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
200 g
kinkkua
3
munaa
Sydänmerkki-tuote
6 dl
maitoa
3 dl
hiivaleipäjauhoja
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
1 tl
suolaa
¼ tl
timjamia
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta perunat. Hienonna sipulit ja kuutioi kinkku.
2. Sekoita munat, maito, jauhot, öljy ja mausteet. Lisää perunaraaste, sipulihakkelus sekä kinkkukuutiot.
3. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 40 -50 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Vinkki

  • Taikinamäärä on sopiva noin 35 x 45 cm uunipellille. Jos peltisi on suurempi, kasvata hiukan nesteen, jauhojen ja perunan määrää.
  • Perunaraasteen ja sipulin sijaan voit käyttää pakastealtaan perunasipulisekoitusta. Sekoitusta kannattaa hiukan pilkkoa 
  • Kasvisversio pannarista syntyy laittamalla kinkun sijaan esimerkiksi (kuullotettuja) sieniä, hernerouhetta tai raastettuja juureksia. Lisää taikinaan hiukan suolaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g