Perunapannukakku
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.7 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gperunaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote200 gkinkkua
-
3munaa
-
Sydänmerkki-tuote6 dlmaitoa
-
3 dlhiivaleipäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 tlsuolaa
-
¼ tltimjamia
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta perunat. Hienonna sipulit ja kuutioi kinkku.
2. Sekoita munat, maito, jauhot, öljy ja mausteet. Lisää perunaraaste, sipulihakkelus sekä kinkkukuutiot.
3. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa 40 -50 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Vinkki
- Taikinamäärä on sopiva noin 35 x 45 cm uunipellille. Jos peltisi on suurempi, kasvata hiukan nesteen, jauhojen ja perunan määrää.
- Perunaraasteen ja sipulin sijaan voit käyttää pakastealtaan perunasipulisekoitusta. Sekoitusta kannattaa hiukan pilkkoa
- Kasvisversio pannarista syntyy laittamalla kinkun sijaan esimerkiksi (kuullotettuja) sieniä, hernerouhetta tai raastettuja juureksia. Lisää taikinaan hiukan suolaa.