M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Marinoidut juurekset

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Marinoimalla eli kotoisasti pikkelöinnillä juureksista ja muista kasviksista saa kauniin ja pirteän lisäkkeen ruokapöytään tai salaattiin.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
500 g
juureksia, 3 eri väristä (esim. porkkanaa, lanttua, retiisiä)
Marinadi
2 dl
vettä
1 dl
valkoviinietikkaa
½ dl
sokeria
15
kokonaista valkopippuria
5–10
kokonaista neilikkaa
2–3
laakerinlehteä
1 tl
sinapinsiemeniä
¼ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori juurekset ja viipaloi ohuiksi.
2. Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää juuresviipaleet kattilaan, kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
3. Kun seos on jäähtynyt, kaada juurekset liemineen purkkiin ja siirrä jääkaappiin.
4. Anna maustua seuraavaan päivään tai ainakin muutama tunti ja tarjoa lisäkkeenä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
51 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
51 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g