Marinoidut juurekset
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
51 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
10 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gjuureksia, 3 eri väristä (esim. porkkanaa, lanttua, retiisiä)
- Marinadi
-
2 dlvettä
-
1 dlvalkoviinietikkaa
-
½ dlsokeria
-
15kokonaista valkopippuria
-
5–10kokonaista neilikkaa
-
2–3laakerinlehteä
-
1 tlsinapinsiemeniä
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Kuori juurekset ja viipaloi ohuiksi.
2. Mittaa marinadin ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää juuresviipaleet kattilaan, kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
3. Kun seos on jäähtynyt, kaada juurekset liemineen purkkiin ja siirrä jääkaappiin.
4. Anna maustua seuraavaan päivään tai ainakin muutama tunti ja tarjoa lisäkkeenä.