Lämmin juuressalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.4 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2 ruukkuasalaattia
-
Sydänmerkki-tuote200 gporkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote200 gpalsternakkaa
-
Sydänmerkki-tuote80 glanttua
-
Sydänmerkki-tuote200 gpunajuurta
-
Sydänmerkki-tuote1punasipuli
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 tlkuivattua timjamia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
-
½ rklvalkoista balsamiviinietikkaa
-
2 rklrouhittua saksanpähkinää
- Palsternakkakastike
-
Sydänmerkki-tuote150 gpalsternakkaa
-
Sydänmerkki-tuote½sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 mmsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
½ tlrakuunaa
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
Valmistusohje
1. Tee ensin kastike. Pilko palsternakka ja sipuli, mausta ja kypsennä pannulla öljyssä. Siirrä pehmenneeet ainekset korkeareunaiseen astiaan, lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella.
2. Huuhtele ja valuta salaatinlehdet, kuori juurekset ja sipulit.
3. Viipaloi salaatin juurekset lastuiksi raastimen viipalointiterällä tai terävällä veitsellä, öljyä ne (2 rkl), levitä uunipellille leivinpaperin päälle, lisää mausteet ja paista 225 asteessa 15–20 minuuttia.
4. Mausta salaatinlehdet viinietikalla, aseta vadille, lisää juureslastut ja pähkinärouhe ja tarjoa (lämmitetyn) palsternakkakastikkeen kanssa. Juureslastut ja kastike voivat olla joko lämpimiä tai jäähtyneitä.