Kuva: Sydänmerkki /Elina Himanen

Ainekset

200 g
kesäkurpitsaa
4
munaa
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
mantelirouhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kardemummaa
1 ½ dl
pullomargariinia
1 dl
rasvatonta maitoa
Koristeeksi
30 g
valkosuklaata
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
340 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Kesäkurpitsamuffinit

Mehevät kesäkurpitsamuffinit mantelirouheen ja suklaakuorrutuksen kera ovat syyskauden leivonnaisten parhaimmistoa.

Mehevät kesäkurpitsamuffinit mantelirouheen ja suklaakuorrutuksen kera ovat syyskauden leivonnaisten parhaimmistoa.

Kuva: Sydänmerkki /Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
200 g
kesäkurpitsaa
4
munaa
2 ½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1 ½ dl
mantelirouhetta
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kardemummaa
1 ½ dl
pullomargariinia
1 dl
rasvatonta maitoa
Koristeeksi
30 g
valkosuklaata

Valmistusohje

1.
Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
2.
Vaahdota munat ja sokerit. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset kesäkurpitsaraasteen joukkoon. Sekoita joukkoon myös rasva ja maito.
3.
Kaada taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
4.
Laita suklaa pakastepussiin ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä 10 sekuntia kerrallaan. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota suklaata hieman jäähtyneiden leivonnaisten päälle.

Vinkki

Voit paistaa taikinan myös voidellussa kakkuvuoassa. Sopiva paistolämpö on 175 astetta, paistoaika noin 45-50 minuuttia.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
340 kcal
Rasvaa
17 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
40 g
josta sokereita
20 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.5 g