Lohicheviche
Kokeile graavilohen tai -siian sijaan limemehulla raakakypsytettyä chevicheä. Se sopii oivallisesti vaikkapa kevään ja kesän juhliin tai miksei myös joulun kalapöytään
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 g(kirjo)lohta fileenä
-
1 ½ tlkarkeaa merisuolaa
-
Sydänmerkki-tuote12limeä
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote1 dltuoretta korianteria silputtuna
-
15kokonaista rosepippuria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Poista fileestä ruodot. Ripottele pintaan suolakiteet.
2. Purista mehu limeteistä. Kaada mehu laakeaan, mieluiten kalapalan kanssa mahdollisimman samankokoiseen vatiin.
3. Kumoa kala varovasti mehuun nahkapuoli ylöspäin. Peitä vuoka kelmulla ja anna kalan maustua 8-10 tuntia jääkaapissa, esimerkiksi yön yli.
4. Ota maustunut kala vuoasta. Poista ylimääräinen suola ja kuivaa kalan pinta. Koristele korianterisilpulla ja rosepippurilla.
Vinkki
Tarjoa kalan kanssa guacamolea.
Pääruoat
Pihvit ja pyörykät
Kala ja äyriäiset
Helpot ohjeet
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Parasta sitruksista
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
10 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
0 g
josta sokereita
0 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
16 g
Suolaa
0.8 g