Naan-leipä
Intialainen ohut leipä paistetaan perinteisesti tandooriuunissa, mutta naan onnistuu mainiosti myös kotiuunissa, korkeassa lämpötilassa. Naan-leivän herkullisuuden salaisuus on pehmeässä taikinassa ja maitotuotteissa. Leivän lempeä maku tasoittaa mukavasti mausteisten ruokien tulisia aromeja.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote3 dlmaustamatonta jogurttia (esim. kreikkalaista)
-
1 dlvettä
-
25 ghiivaa
-
1 tlsuolaa
-
2 tlsokeria
-
6-7 dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä tai pullomargariinia
- Voiteluun
-
Sydänmerkki-tuote½ dlpullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Lämmitä jogurtti-vesiseos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva, suola ja sokeri. Lisää rasva ja jauhoja vähitellen alustaen, kunnes taikina on pehmeä, mutta samalla napakka. Jauhojen määrä riippuu jogurtin paksuudesta, lisää niitä tarvittaessa lusikallinen kerrallaan. Kohota kaksinkertaiseksi.
2. Jaa taikina 12 osaan jauhotetulla pöydällä. Taputtele tai kauli 4 palaa puhtaalle pellille (älä käytä leivinpaperia) 2 -3 mm:n paksuisiksi soikioiksi.
3. Paista Naan-leivät heti 250 asteessa uunin yläosassa 5 - 7 min. Kauli paistoaikana seuraavat 4 leipää ja laita paistumaan samalle kuumalle pellille. Voitele juuri uunista otetut kuumat leivät rasvalla.
Vinkki
- Voit halutessasi maustaa taikinan yrteillä, esimerkiksi oreganolla tai timjamilla. Lisää intialaisia herkkuja: butter quorn ja palak paneer
Suolaiset leivonnaiset
Leivät ja sämpylät
Maitotuotteet
Viljatuotteet
Helpot ohjeet
Kiireettömään kokkaukseen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
310 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
39 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
310 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
39 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g