Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Naan-leipä

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Intialainen ohut leipä paistetaan perinteisesti tandooriuunissa, mutta naan onnistuu mainiosti myös kotiuunissa, korkeassa lämpötilassa. Naan-leivän herkullisuuden salaisuus on pehmeässä taikinassa ja maitotuotteissa. Leivän lempeä maku tasoittaa mukavasti mausteisten ruokien tulisia aromeja.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
3 dl
maustamatonta jogurttia (esim. kreikkalaista)
1 dl
vettä
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2 tl
sokeria
6-7 dl
vehnäjauhoja
Sydänmerkki-tuote
½ dl
öljyä tai pullomargariinia
Voiteluun
Sydänmerkki-tuote
½ dl
pullomargariinia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Lämmitä jogurtti-vesiseos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva, suola ja sokeri. Lisää rasva ja jauhoja vähitellen alustaen, kunnes taikina on pehmeä, mutta samalla napakka. Jauhojen määrä riippuu jogurtin paksuudesta, lisää niitä tarvittaessa lusikallinen kerrallaan.  Kohota kaksinkertaiseksi.
2. Jaa taikina 12 osaan jauhotetulla pöydällä. Taputtele tai kauli 4 palaa puhtaalle pellille (älä käytä leivinpaperia) 2 -3 mm:n paksuisiksi soikioiksi.
3. Paista Naan-leivät heti 250 asteessa uunin yläosassa 5 - 7 min. Kauli paistoaikana seuraavat 4 leipää ja laita paistumaan samalle kuumalle pellille. Voitele juuri uunista otetut kuumat leivät rasvalla.

Vinkki

  • Voit halutessasi maustaa taikinan yrteillä, esimerkiksi oreganolla tai timjamilla. Lisää intialaisia herkkuja: butter quorn ja palak paneer

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
310 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
39 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
310 kcal
Rasvaa
12 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
39 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
9 g
Suolaa
0.7 g