Nokkosrulla
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
1 lnokkosen lehtiä
-
5kananmunaa
-
Sydänmerkki-tuote½ lmaitoa
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 dlvehnäjauhoja
-
½ tlleivinjauhetta
- Täyte
-
100 gkylmäsavulohta
-
1 dlkatkarapuja
-
Sydänmerkki-tuote2 varttakevätsipulia
-
Sydänmerkki-tuote1paprika
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkuatuoretta ruohosipulia
-
Sydänmerkki-tuote1 prkmaustettua tuorejuustoa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklsitruunamehua
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
-
(1 dlkeitettyä riisiä)
Valmistusohje
1. Huuhtele nokkoset ja keitä niitä pari minuuttia väljässä vedessä. Kaada kiehuva vesi pois ja jäähdytä kylmällä vedellä. Valuta ja hienonna nokkoset.
2. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää nokkossilppu ja maito munien joukkoon. Lisää loput ainekset ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille.
3. Paista munakasmassaa uunin keskitasolla 200 asteessa 20–25 minuuttia. Kumoa valmis pohja toisen leivinpaperin päälle.
4. Tee paistamisen aikana täyte. Hienonna savulohi ja sulatetut katkaravut. Hienonna kevätsipuli ja paprika sekä ruohosipuli.
5. Notkista tuorejuusto sekoittamalla joukkoon sitruunamehua. Lisää loput ainekset ja maista. Jos täyte on makuusi liian suolaista, voit laimentaa sitä sekoittamalla joukkoon (suolattomassa vedessä) keitettyä riisiä. Anna maustua jääkaapissa.
6. Levitä täyte jäähtyneelle munakaspohjalle. Kääri pohja kääretortun tapaan rullalle. Käännä sauma alapuolelle.
7. Anna maustua kylmässä puoli tuntia. Leikkaa halutessasi reilun 1 cm:n viipaleiksi.
Vinkki
- Tuoreet nokkoset voi korvata noin 1 ½ dl:lla valmiiksi ryöpätyllä nokkossilpulla tai 1 dl:lla kuivattuja nokkosia
- Taikinaan käy myös pakastepinaatti (150 g)
- Jos täyte maistuu liian suolaiselta, lisää riisin lisäksi tai sijaan reilummin kasviksia