selected site: consumers
other site url: https://ammattilaiset.sydanmerkki.fi/
G Gluteeniton
M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kokonaisena paahdettu juuriselleri

G Gluteeniton
M Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kääräise kokonainen juuriselleri ja mausteet pakettiin ja voilà – parin tunnin päästä aromikas juuriselleri on paahtunut lempeäksi aterian lisukkeeksi.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
1,2 kg
kokonainen juuriselleri
Sydänmerkki-tuote
½ dl
pullorasvaa (esim. Oivariini juokseva)
2 tl
sormisuolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
4 oksaa
tuoretta rosmariinia
3
laakerinlehteä
Sydänmerkki-tuote
4
valkosipulin kynttä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pese juuriselleri huolellisesti juuresharjalla. Jos selleri on kovin multainen, voit antaa sen liota vedessä vartin verran.
2. Revi foliosta reilu pala ja siirrä se uunipellille. Nosta juuriselleri folion päälle ja hiero rasva käsin sellerin pintaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Nypi rosmariinista lehtiä ja painele ne yhdessä laakerinlehtien kanssa juuriselleriin kiinni. Lisää folion päälle valkosipulinkynnet kuorineen.
4. Sulje folio tiiviiksi kääreeksi juurisellerin ympärille ja nosta pelti uuniin. Paista 200-asteisessa uunissa 2 – 2 1/2 tuntia, kunnes selleri tuntuu veitsellä kokeiltaessa pehmeältä. Avaa folio ja jatka paistamista vielä 10 – 15 minuuttia, kunnes selleri on kauniin ruskea. Leikkaa selleristä lohkoja ja tarjoa kala- tai liharuokien lisäkkeenä.

Vinkki

  • Jos et löydä kokonaista juuriselleriä, voit käyttää valmiiksi lohkottuja paloja. Hiero palat rasvalla kokonaisen sellerin tapaan ja nosta uunivuokaan. Lisää mausteet, yrtit ja valkosipulinkynnet. Kypsennä uunissa 175 asteessa 40 – 50 minuuttia, riippuen juurisellerilohkojen koosta.
  • Olethan kokeillut myös uunijuureksia, karamellisoituja juureksia tai paahdettua kukkakaalia?

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
7.0 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
5.0 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
7.0 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
5.0 g