G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Paahdettu rosolli

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Joulun ajan klassikko saa paahdettuna uutta makua.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
500 g
perunoita
Sydänmerkki-tuote
400 g
punajuuria
Sydänmerkki-tuote
300 g
porkkanoita
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
maustettua öljyä (esim. voin maku)
2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
pieniä kapriksia
1 ½ rkl
hunajaa
½ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa punajuuret perunoiden kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Sekoita kaikki kasvikset kulhossa. Lisää öljy, balsamiviinietikka, kaprikset, hunaja ja suola. Kaada kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia.

Vinkki

Voit tehdä rosollin uunia vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä. Näin herkullinen lisäke valmistuu pöytään nopeasti. 

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
86 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki /Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki /Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki /Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
86 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g