Paahdettu rosolli
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
86 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gperunoita
-
Sydänmerkki-tuote400 gpunajuuria
-
Sydänmerkki-tuote300 gporkkanoita
-
Sydänmerkki-tuote2 rklmaustettua öljyä (esim. voin maku)
-
2 rklbalsamiviinietikkaa
-
2 rklpieniä kapriksia
-
1 ½ rklhunajaa
-
½ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Pese perunat huolellisesti juuresharjalla ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa punajuuret perunoiden kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat noin parin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Sekoita kaikki kasvikset kulhossa. Lisää öljy, balsamiviinietikka, kaprikset, hunaja ja suola. Kaada kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
Vinkki
Voit tehdä rosollin uunia vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä. Näin herkullinen lisäke valmistuu pöytään nopeasti.