Kesäkurpitsabrowniet
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
250 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
26 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote300 gkesäkurpitsaa
-
3 dlomenasosetta
-
2 dlsokeria
-
2munaa
-
2 dlkaakaojauhetta
-
2 dlvehnäjauhoja
-
2 tlvaniljasokeria
-
1 ½ tlleivinjauhetta
-
1 tlsoodaa
-
½ tlkanelia
- Kuorrutus
-
70 gtoffeekaramelleja (esim. fudge)
-
1 dl (100 g)sileää ja makeuttamatonta maapähkinävoita
-
70 gmaitosuklaata
-
(½ -1 dltomusokeria)
- Koristeeksi
-
30 gsuklaata rouhittuna
-
½ dlpistaasipähkinöitä
Valmistusohje
1. Huuhtele kesäkurpitsat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Lisää omenasose, sokeri, munat ja sekoita tasaiseksi.
2. Sekoita kuivat ainekset ja lisää kesäkurpitsaseokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 30 cm kokoiseen vuokaan. Jos vuoan koko on hiukan isompi tai pienempi, voit lyhentää tai pidentää paistoaikaa hieman.
3. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla paistamisen loppuvaiheessa ja pidennä paistoaikaa, jos tikkuun jää taikinaa. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla.
4. Pilko kuorrutuksen fudgepalat pieniksi kuutioiksi. Laita karamellit, maapähkinävoi ja suklaa mikronkestävään kulhoon ja kuumenna noin 20 sekuntia kerrallaan, kunnes karamellit ja suklaa ovat sulaneet. Sekoita kuorrutusta kuumennuksen lomassa. Maista ja jos kaipaat lisää makeutta, lisää hiukan tomusokeria.
5. Levitä kuorrutus haalean pohjan päälle. Koristele rouhitulla suklaalla ja pistaasilla.
Vinkki
- Omenasoseen paksuus vaikuttaa pohjan rakenteeseen. Jos taikina on kovin tönkköä, voit lisätä lorauksen maitoa, mehua tai muuta nestettä. Myös soseen makeus vaikuttaa lopputulokseen. Jos omenasoseesi on sokeritonta, voit halutessasi lisätä hieman pohjataikinan sokerin määrää.
- Kesäkurpitsabrowniet maistuvat myös ilman kuorrutusta, tomusokerilla koristeltuna.
- Kesäkurpitsamuffinit ja muut kesäkurpitsaohjeet suolaiseen ja makeaan herkutteluun löydät täältä.