Katkarapukasari
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
106 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
12 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote½ - 1chili
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulin kynsi
-
Sydänmerkki-tuote300 gkesäkurpitsaa
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
3 dltomaattimehua
-
400 gkatkarapuja
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrosmariinia
-
ripaussokeria
- Lisäksi
-
3 dl (250 g)täysjyväcouscousia (esim. Gogreen)
Valmistusohje
1. Hienonna chilipalko ja valkosipuli sekä suikaloi kesäkurpitsa. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli ja chili.
2. Lisää kesäkurpitsasuikaleet ja tomaattimehu, kuumenna pari minuuttia.
3. Keitä sillä aikaa lisukekuskusin vesi kattilassa. Sammuta levy ja lisää kuumaan nesteeseen kuskussuurimot. Laita kansi päälle ja anna seistä viitisen minuuttia välillä haarukalla sekoitellen.
4. Lisää kastikekattilaan katkaravut ja mausteet ja kiehauta nopeasti. Kokoa annokset laittamalla lautaselle keko kuskusta ja päälle katkarapukasaria liemineen.
Vinkki
Kokeile couscousin sijaan kotimaista täysjyväohraa. Pidennä tällöin kypsennysaikaa 5 minuuttia