Possu-perunapelti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
9 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.6 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 kgjauhoisia perunoita
-
Sydänmerkki-tuote400 gpossun sisäfilettä
-
Sydänmerkki-tuote1 rs (250g)kirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote½sitruuna
-
Sydänmerkki-tuote3 rklöljyä
-
1 ½ tlsuolaa
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote2-3 rklpiparjuurta
Valmistusohje
1. Pese perunat, leikkaa lohkoiksi. Poista sisäfileestä mahdolliset kalvot ja leikkaa 3 cm paksuisiksi viipaleiksi. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Pese sitruuna lämpimällä vedellä, leikkaa lohkoiksi, poista siemenet tarvittaessa.
2. Sekoita perunat, possuviipaleet, tomaatit, öljy ja suola kulhossa. Puristele sitruunalohkoista mehua perunaseoksen joukkoon, lisää kulhoon puristetut lohkot.
3. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Raasta päälle tuoretta piparjuurta.