Kasvisborssi
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
34 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote800 gpunajuuria
-
Sydänmerkki-tuote200 gporkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote200 gpalsternakkaa
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 ½ lvettä
-
1laakerinlehti
-
10kokonaista mustapippuria
-
2 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote1omena
-
100 ghapankaalia
-
2 rklpunaviinietikkaa
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkutuoretta minttua
- Tarjoiluun
-
6 rklkaurapohjaista ranskankermaa (esim. Yosa tai Oatly) tai smetanaa
Valmistusohje
1. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja suikaloi porkkanat, palsternakka ja,sipulit. Kuullota juureksia ja sipuleita öljyssä hetki.
2. Lisää vesi, laakerinlehti, maustepippuri ja suola kattilaan. Keitä noin puoli tuntia kannen alla eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.
3. Lisää kattilaan suikaloitu tai raastettu omena, hapankaali, punaviinietikka ja hienonnettu minttu. Kiehauta ja tarjoile kaurafraichen tai smetananokareen kanssa.
Vinkki
Katso myös lihaisa versio Borssista