Kiinankaaliwokki
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
160 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.1 g
Hiilihydraatteja
17 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
300 gporsaan jauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote500 gkiinankaalia
-
Sydänmerkki-tuote200 gsiitakesieniä
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1 ruukkuruohosipulia
-
Sydänmerkki-tuote100 gpurjoa tai kevätsipulia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
- Kastike
-
4 rklvähäsuolaista soijakastiketta
-
½ rklpaahdettua seesaminsiemenöljyä (esim. Urtekram, Blue dragon)
-
1 rklriisiviini- tai valkoviinietikkaa
- Lisäksi
-
200 gtäysjyvänuudeleita
-
1 tlpaahdettua seesaminsiemenöljyä
-
(½ dlseesaminsiemeniä)
Valmistusohje
1. Keitä ensin lisäkenuudelit. Valuta hyvin ja mausta seesamöljyllä.
2. Leikkaa kiinankaali pituussuunnassa puoliksi, huuhtele ja suikaloi se. Suikaloi myös purjo tai kevätsipuli. Viipaloi sienet ja hienonna valkosipulinkynnet ja ruohosipulit.
3. Ruskista jauheliha kuumassa wokissa tai laakeassa paistinpannussa ja siirrä lautaselle odottamaan.
4. Kuumenna lusikallinen öljyä pannussa ja wokkaa kaalisuikaleita muutama minuutti. Siirrä kaalit isoon kulhoon odottamaan.
5. Lisää pannulle tilkka öljyä ja paista seuraavaksi sieniä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää wokkiin sipulit ja paista hetki. Siirrä sieni-sipuliseos kaalien kanssa kulhoon.
6. Pyyhi wokki puhtaaksi paperilla. Lisää loppu öljy ja nuudelit. Paista käännellen, kunnes nuudelit ovat kuumentuneet. Lisää kasvikset ja paista noin ½ minuuttia. Lisää kastikkeen ainekset ja sekoita. Ripottele halutessasi joukkoon seesaminsiemeniä.
Vinkki
Salaisuus onnistuneeseen wokkiin on kuumentaa pannu todella kuumaksi ja paistaa kasvikset erisssä.