Kalawok
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2sipulia
-
Sydänmerkki-tuote1punainen paprika
-
Sydänmerkki-tuote½kiinankaali
-
Sydänmerkki-tuote2omenaa
-
Sydänmerkki-tuote200 gparsakaalia
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote600 gkalaa (esim. lohta, kuhaa, haukea tai ahventa)
-
1 dlmakeaa soijakastiketta
-
1 rklsoijakastiketta
-
1 tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuotetuoretta basilikaa tai kirveliä
Valmistusohje
1. Suikaloi sipulit, paprika ja kiinankaali ja lohko omenat isohkoiksi paloiksi. Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot pieniksi nupuiksi. Leikkaa kala noin 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Lisää sipulit, kiinankaalisuikaleet ja parsakaalin varret. Sekoita aineksia pari minuuttia, kunnes ne pehmenevät hiukan.
3. Lisää omenalohkot ja kalapalat, paprikasuikaleet ja parsakaalin kukinnot. Sekoita varovasti, jotta kala ei hajoa.
4. Mausta maustekastikkeilla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä muutama minuutti, jotta kala kypsyy. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Mausta ruoka yrteillä.
Vinkki
- Keitä wokin kaveriksi täysjyvänuudelia, ohrasuurimoita tai aterianjyviä.
- Lisäpotkua ruokaan saat raastetusta inkivääristä tai chilistä.
- Kurkkaa myös Sydänmerkin muut maukkaat wokkireseptit täältä.