G Gluteeniton
M Maidoton

Kalawok

G Gluteeniton
M Maidoton

Kiinankaali ja muut kasvikset paistetaan wokissa rapeiksi yhdessä kalan kanssa. Kalawokkiin sopii kaikki kiinteä kotimainen kala.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
2
sipulia
Sydänmerkki-tuote
1
punainen paprika
Sydänmerkki-tuote
½
kiinankaali
Sydänmerkki-tuote
2
omenaa
Sydänmerkki-tuote
200 g
parsakaalia
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
600 g
kalaa (esim. lohta, kuhaa, haukea tai ahventa)
1 dl
makeaa soijakastiketta
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
1 tl
rouhittua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
tuoretta basilikaa tai kirveliä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Suikaloi sipulit, paprika ja kiinankaali ja lohko omenat isohkoiksi paloiksi. Pilko parsakaalin varsi pieniksi kuutioiksi ja jaa kukinnot pieniksi nupuiksi. Leikkaa kala noin 2 x 2 cm kokoisiksi paloiksi.
2. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa. Lisää sipulit, kiinankaalisuikaleet ja parsakaalin varret. Sekoita aineksia pari minuuttia, kunnes ne pehmenevät hiukan.
3. Lisää omenalohkot ja kalapalat, paprikasuikaleet ja parsakaalin kukinnot. Sekoita varovasti, jotta kala ei hajoa.
4. Mausta maustekastikkeilla, suolalla ja pippurilla. Kypsennä muutama minuutti, jotta kala kypsyy. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Mausta ruoka yrteillä.

Vinkki

  • Keitä wokin kaveriksi täysjyvänuudelia, ohrasuurimoita tai aterianjyviä.
  • Lisäpotkua ruokaan saat raastetusta inkivääristä tai chilistä.
  • Kurkkaa myös Sydänmerkin muut maukkaat wokkireseptit täältä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
100 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.8 g