Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Tortillat
1 ¼ dl
durumvehnäjauhoja
¾ dl
maissijauhoja
ripaus
suolaa
¾ rkl
öljyä
¾ dl
vettä
Kalatäyte
500 g
vaaleaa kalaa (esim. siika, sei)
½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
savupaprikajauhetta
1 mm
jauhettua valkopippuria
½ tl
suolaa
2 rkl
öljyä
Punakaalisalaatti
100 g
punakaalta
1
omena
1
salottisipuli
½
chili
1 rkl
limen mehua
1 rkl
etikkaa
1 rkl
öljyä
½ tl
sokeria
1 mm
suolaa
1 dl
tuoretta korianteria
Lisäksi
1 dl
luonnonjogurttia tai kermaviiliä
1
avokado
1
salottisipuli
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
Mu Munaton

Kalatacot

Nämä kalatacot eivät ole arjen pikaruokaa, mutta maku palkitsee. Savupaprika ja punakaalisalaatti piristävät muutoin miedonmakuista kokonaisuutta.

Nämä kalatacot eivät ole arjen pikaruokaa, mutta maku palkitsee. Savupaprika ja punakaalisalaatti piristävät muutoin miedonmakuista kokonaisuutta.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Tortillat
1 ¼ dl
durumvehnäjauhoja
¾ dl
maissijauhoja
ripaus
suolaa
¾ rkl
öljyä
¾ dl
vettä
Kalatäyte
500 g
vaaleaa kalaa (esim. siika, sei)
½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
savupaprikajauhetta
1 mm
jauhettua valkopippuria
½ tl
suolaa
2 rkl
öljyä
Punakaalisalaatti
100 g
punakaalta
1
omena
1
salottisipuli
½
chili
1 rkl
limen mehua
1 rkl
etikkaa
1 rkl
öljyä
½ tl
sokeria
1 mm
suolaa
1 dl
tuoretta korianteria
Lisäksi
1 dl
luonnonjogurttia tai kermaviiliä
1
avokado
1
salottisipuli

Valmistusohje

1.
Sekoita tortilloiden ainekset keskenään. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 5 osaan. Pyöritä palat pulliksi ja anna levätä peitettynä täytteiden valmistuksen ajan.
2.
Kalatäyte: Poista kalasta tarvittaessa nahka ja ruodot. Jaa kalapalat 10 osaan. Sekoita mausteet vehnäjauhoihin ja kierittele kalapalat jauho-mausteseoksessa.
3.
Punakaalisalaatti: Suikaloi kaali ohuiksi paloiksi, pilko omena, sipuli ja chili pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Sekoita limemehu, etikka, öljy ja mausteet ja lisää kasvikset kastikkeeseen. Anna maustua jääkaapissa.
4.
Kauli taikinapallot paistinpannun kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Paista tortilloja ilman rasvaa paistinpannulla molemmin puolin niin, että lettu saa hivenen rusehtavia pilkkuja.
5.
Paista lopuksi kalat öljyssä paistinpannussa kauniiin ruskeiksi.
6.
Suikaloi täytteeksi tuleva avokado ja sipuli. Kokoa tortillat laittamalla letun päälle punakaalisalaattia sekä 2 kalapalaa. Viimeistele annos lusikallisella luonnonjogurttia sekä avokado- ja sipulisuikaleilla.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
20 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.5 g