Kala-äyriäiskeitto
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
1 tlpaprikajauhetta
-
Sydänmerkki-tuote1 rklpullorasvaa tai öljyä
-
400 gtomaattimurskaa
-
1 lvettä
-
Sydänmerkki-tuote300 gkasviksia (esim. pakaste)
-
2liemikuutiota
-
1 tlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote400 gseitiä
-
100 gtuorepastaa
-
150 gkatkarapuja
-
1 prksimpukoita
-
Sydänmerkki-tuote2 rklsitruunamehua
-
½ tlrouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja kuullota silppua ja paprikajauhetta rasvassa.
2. Lisää kattilaan tomaattimurska, huuhtele purkkia vesitilkalla ja kaada kattilaan. Lisää loppu vesi, (pilkotut) kasvikset, murennetut liemikuutiot ja sokeri. Keitä noin 10 min.
3. Lisää kohmeinen ja pienehköiksi paloiteltu kala ja (pilkottu) pasta. Keitä n. pari minuuttia. Lisää kuumaan ja valmiiseen keittoon äyriäiset ja kiehauta nopeasti. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.
Vinkki
- Valitse kasvikset kala-äyriäiskeittoon mieltymystesi mukaan. Soppaan sopivat monenlaiset pakastealtaasta löytyvät kasvissekoitukset sekä esimerkiksi paprika, porkkana, fenkoli ja kesäkurpitsa.
- Katso muut ihanat Sydänmerkin kalaruuat.