Mustapapu-bataattipata
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gbataattia
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote4valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
½ - 2 rklchilijauhetta
-
1 rkljeeraa
-
1 rklkaakaojauhetta
-
1 tlsavupaprikaa
-
½ tlsuolaa
-
4-5 dlvettä
-
2 tlk (á 230g)mustapapuja
-
400 gtomaattimurskaa
-
Sydänmerkki-tuote2 rklsitruunamehua
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkuatuoretta korianteria
-
Sydänmerkki-tuote1 dlruokarahkaa
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi bataatti. Hienonna sipulit. Kuullota bataattipaloja ja sipuleita öljyssä pari minuuttia. Lisää mausteet ja kuumenna hetki.
2. Lisää vesi ja keitä kannen alla, kunnes bataatti on kypsää, noin 10 minuuttia. Lisää valutetut pavut, tomaattimurska sekä sitruunanmehu. Keitä viitisen minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri. Laita annoksen päälle lusikallinen ruokarahkaa tai kaurafraichea.
Vinkki
Tarjoile pataruoka tortillojen täytteenä tai keitetyn riisin kanssa.¨