G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Mustapapu-bataattipata

G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen

Kaakaojauhe ja savupaprika tuovat papupataan jännittävän makuvivahteen.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
400 g
bataattia
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
4
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä
½ - 2 rkl
chilijauhetta
1 rkl
jeeraa
1 rkl
kaakaojauhetta
1 tl
savupaprikaa
½ tl
suolaa
4-5 dl
vettä
2 tlk (á 230g)
mustapapuja
400 g
tomaattimurskaa
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
½ ruukkua
tuoretta korianteria
Sydänmerkki-tuote
1 dl
ruokarahkaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi bataatti. Hienonna sipulit. Kuullota bataattipaloja ja sipuleita öljyssä pari minuuttia. Lisää mausteet ja kuumenna hetki.
2. Lisää vesi ja keitä kannen alla, kunnes bataatti on kypsää, noin 10 minuuttia. Lisää valutetut pavut, tomaattimurska sekä sitruunanmehu. Keitä viitisen minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri. Laita annoksen päälle lusikallinen  ruokarahkaa tai kaurafraichea.

Vinkki

Tarjoile pataruoka tortillojen täytteenä tai keitetyn riisin kanssa.¨

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
80 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.3 g