Jauheliha-kasvissosevuoka
Klassinen liha-perunasoselaatikko saa tässä reseptissä lisämakua tomaatista, kidneypavuista sekä juureksista.
Raaka-aineet
- Kasvissose
-
Sydänmerkki-tuote400 gjauhoista perunaa
-
Sydänmerkki-tuote500 gjuureksia (esim. porkkanaa j apalsternakkaa)
-
5 dlvettä
-
½kasvisliemikuutio
-
Sydänmerkki-tuote2 tlmargariinia
- Jauhelihaseos
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote250 gjauhelihaa
-
Sydänmerkki-tuote2lehtiselleriä vartta
-
250 gkypsiä kidneypapuja (tölkki)
-
400 gtomaattimurskaa
-
70 gtomaattipyreetä
-
1 tltimjamia
-
1 tljauhettua maustepippuria
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 tlsuolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko peruna ja juurekset. Keitä vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Keitä kasvikset kypsiksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu öljyssä pannulla.
3. Lisää myös pilkottu selleri, huuhdotut pavut, tomaattimurska ja -pyree sekä mausteet ja hauduta välillä sekoittaen kymmenisen minuuttia.
4. Kaada kasvisten keitinliemi talteen. Soseuta kypsät kasvikset. Lisää keitinlientä sen verran, että saat pehmeän soseen. Mausta margariinilla.
5. Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada jauhelihaseos vuoan pohjalle ja levitä pinnalle juuressose.
6. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g