Linssi-kasvispata
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
100 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.3 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
Sydänmerkki-tuote2paprikaa
-
Sydänmerkki-tuote2lehtisellerin vartta
-
Sydänmerkki-tuote½-1punainen chili
-
Sydänmerkki-tuote2 cmpala inkivääriä
-
2 dlvihreitä linssejä
-
7 dlvettä
-
Sydänmerkki-tuote4tomaattia
-
Sydänmerkki-tuote200 gmaissia (pakaste)
-
½ rklsokeria
-
1 tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuotetuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä. Lisää suikaloidut paprikat ja pilkotut selleri ja chili sekä raastettu inkivääri ja anna hautua hetken.
2. Huuhtele linssit juoksevan veden alla ja lisää ne kattilaan yhdessä veden ja kuutioitujen tomaattien kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia eli kunnes linssit kypsyvät. Sekoita pataa välillä, jotta se ei pala pohjaan. Lisää myös hiukan vettä, jos nestettä haihtuu liikaa ja pata meinaa palaa pohjaan.
3. Lisää lopuksi maissi ja mausteet ja hauduta vielä pari minuuttia. Viimeistele korianterisilpulla.
Vinkki
Pata valmistuu puolet nopeammin, jos käytät valmiiksi kypsennettyjä tölkkilinssejä.