Täytetyt suippopaprikat
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
12 g
Suolaa
0.8 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 g (5-6 kpl)suippopaprikoita
- Täyte
-
400 gjauhelihaa, esim. karitsa
-
Sydänmerkki-tuote1-2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote¾ dlmaitoa tai vettä
-
2 rkl(ruis)korppujauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 dljuustoraastetta
-
2-4 tlyrttejä, esim. basilikaa, oreganoa, minttua,
-
¾ tlsuolaa
-
½ tlkanelia
-
Sydänmerkki-tuote½ tlrouhittua mustapippuria
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote125 gmozzarellaa
-
Sydänmerkki-tuote(10 lehteätuoretta basilikaa)
Valmistusohje
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele paprikat ja leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi. Poista siemenet.
2. Kumoa jauheliha kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää jauhelihan joukkoon. Lorauta kulhon reunalle nestettä ja laita korppujauhot turpoamaan hetkeksi.
3. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Maun tarkistamiseksi, pyöritä massasta herneen kokoinen pallo ja kypsennä se mikrossa. Maista ja lisää jauhelihaseokseen tarvittaessa lisää yrttejä tai pippuria.
4. Valitse paprikoille vuoka, johon ne juuri ja juuri mahtuvat.
5. Täytä paprikat jauhelihaseoksella. Revi päälle mozzarella.
6. Paista paprikoita 20–25 minuuttia ja anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla.
Vinkki
Voit tehdä ruuan myös tavallisesta paprikasta. Niitä riittää 3 kpl.